Menu

Over dit project

‘VISITU’ is de dienstverlening binnen de gezondheidszorg die patiënten op ieder moment van de dag verbindt met familie, vrienden en kennissen op iedere plek waar men op dat moment zou willen zijn. ‘VisitU’ verbetert het welzijn van de patiënten, vermindert angst én maakt de ziekenhuisopname aangenamer.

‘VISITU’ levert een bril waarin een telefoon geplaatst wordt. Op de telefoon speelt de patiënt een app af die rechtstreekse én vooraf opgenomen beelden kan ontvangen van een 360 graden camera. De camera bevindt zich op de plaats waar u op dat moment wilt zijn. Dit is vaak de thuissituatie van een patiënt waar hij/zij deel kan uitmaken van het familieleven, maar kan ook een andere plek in het ziekenhuis zijn of de klas op school.

‘VISITU’ bestaat uit een Virtual Reality bril, een telefoon met daarop een specifiek ontwikkelde app voor in het ziekenhuis met daaraan gekoppeld een laptop met een app om contact te maken en een 360 graden camera om beeld en geluid op te nemen.

‘VISITU’ zorgt ervoor dat u op ieder moment van de dag op iedere plek op de wereld kunt zijn. De patiënt kijkt daarbij in 360 graden om u heen. Hierdoor heeft de patiënt het gevoel dat hij/zij letterlijk op een andere plaats is en onderdeel uitmaakt van de omgeving waar zich de camera bevindt. Een echte beleving!

‘VISITU’ is ontstaan en getest in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven in nauw contact met het ReShape innovatie centrum in Nijmegen.