Menu

Over dit project

Twee iPads met covers voor kinderen 

Twee iPads voor de afleiding van kinderen tijdens het wachten op holding, transport naar de operatiekamers, wachten op OK en time out  van de operatiekamers. 

Het ondergaan van een OK is een spannende ervaring voor iedereen en bijzonder voor kinderen. Voordat de operatie begint zijn er meerdere wachtmomenten waardoor de spanning en angst kan oplopen. Om daar iets tegen te doen zijn twee iPads met bijpassende covers aangeschaft.

Een iPad is makkelijk en toegankelijk in gebruik en bekend bij kinderen. De activiteit: het filmpje, spelletje of het luisteren van muziek aangepast aan de interesse en de leeftijd van het betreffende patientje brengt de afleiding zo vlak voor de operatie, een intense ingreep voor kinderen. De iPad zorgt dan voor afleiding en ontspanning, waardoor angst en spanning wordt verminderd of zelfs helemaal voorkomen.  

Ook voor de toekomst kan de iPad ingezet worden bij het gebruik van een speciale kinderpijn-APP om eventuele pijn bij kinderen te verlichten. 

 

Een ervaring:

“Bij de twee heupoperaties van mijn dochtertje (3 jaar, 2 weken tussentijds) werd mij eens te meer duidelijk dat (sommige) kinderen, zoals bekend met een iPad, volledig afgeleid kunnen worden, zodat wachten of  "onrust” op de achtergrond eenvoudig kan worden genegeerd. Is ook literatuur over.”