Menu

Over dit project

Op 1 februari 2017 heeft Stichting Mijn Liefste Wens een bedrag van € 65.000 geschonken aan het RadboudUMC om de traumakamer op de Spoed Eisende Hulp kindvriendelijk te maken.

Projectomschrijving: de SEH van het Radboudumc, een kindvriendelijke

omgeving.

 

De Spoedeisende Hulp van het Radboudumc is onderdeel van een level I traumacentrum en heeft hiermee een regionale functie in de opvang van het acuut zieke kind. Per jaar bieden we ruim 2000 kinderen met een acuut gezondheidsprobleem hooggespecialiseerde zorg. Gezien de ernst van de incidenten gaat het hierbij veelal om ingrijpende gebeurtenissen voor het kind, de ouders en de familie. Naast de beste gezondheidszorg besteden we daarom veel aandacht aan het welzijn van het kind en een zo aangenaam mogelijk verblijf op onze SEH. Het afgelopen jaar zijn we gestart met een aantal fysieke aanpassingen om het verblijf voor het kind, de ouders en de familie op de SEH meer aangenaam te maken. Zo hebben we een inmiddels een aangepaste traumakamer voor kinderen waarbij we met behulp van natuurlijke accenten (zoals lichtpanelen en fotobehang) een meer prettige omgeving hebben gecreëerd. Uiteraard hebben we ook nog een aantal wensen. Zo willen we heel graag ook de twee andere traumakamers kindvriendelijk maken, de wachtkamer verder verbeteren door een kinderhoek te realiseren en de reguliere patiëntenkamers voorzien van kleur en natuur.

Deze voorzieningen vragen om een investering van totaal 65.350 euro. Gezien de beperktebeschikbare middelen zijn we voor dit soort aanpassingen afhankelijk van donaties of giften van derden.