Menu

Over dit project

Boekje voor kinderen met DSD en hun ouders of verzorgers.
Wat zou een leuk kleuterboek toegespitst op DSD handig  zijn zodat ouders/verzorgenden en kind samen, aan de hand van het boekje met leuke illustratie’s, het kunnen hebben over hun lijfje.
Hoe het er bij hen uit ziet en bij andere kindjes, om hen er zo, heel voorzichtig, bewust van  te maken dat het bij hen toch wat anders is. Dan weten zij dat het goed is zoals zij zijn en dat iedereen anders is. 

Het is een grote steun bij het bewustwordingsproces van een peuter/kleuter over zijn/haar lichaam met DSD. Wat ook erg belangrijk is, is dat dit boekje goede handvatten geeft om samen met het kind te praten over zijn/haar DSD.  Voor ouders/verzorgenden is het lastig om op vragen van hun kind in te gaan, het boekje kan hier goed bij helpen. Voor kleuters kan dit boekje ook heel goed aansluiten bij het project “lentekriebels” wat op veel scholen aan bod komt. Bij “lentekriebels” worden kleuters bewust gemaakt van hun lijf, jongen of meisje en hoe een jongen en meisje er bloot uit ziet.

Maar wat als je daar tussenin valt? Hoe ga je dat uitleggen?

Dit boekje toegespitst op deze kinderen is een mooie aanvulling. Thuis kunnen ouders/verzorgenden met de lesstof van school en het kinderboekje over DSD hun kinderen voorbereiden op wat er in de klas verteld gaat worden. Zo komen de kinderen niet voor verrassingen te staan die een grote impact kunnen hebben op hun zelfbeeld en eigenwaarde.