Menu

Over dit project

De Babywatch voorziening van de afdeling Neonatologie van het Amalia Kinderziekenhuis is hard aan vervanging toe. Stichting Mijn Liefste Wens steunt Babywatch en maakt het mogelijk om het verouderde systeem te vervangen.

Op de afdeling Neonatologie Intensive Care van het Amalia kinderziekenhuis liggen de kleinste, kwetsbaarste baby’s. Voor de ouders van deze pasgeborenen is het een fijn gevoel dat er goed gezorgd wordt hun kleintje, maar toch hebben zij constant zorgen om hun kind. Eigenlijk willen ze de hele dag bij hun baby zijn, maar dat gaat vaak niet. Daarom hebben we bij de meeste bedjes Babywatch: via een webcam met beveiligde beelden boven de couveuse kunnen ouders thuis dag en nacht naar hun kindje kijken. Ook kunnen zij bijvoorbeeld familie of vrienden mee laten kijken, voor wie het vaak niet mogelijk is om de baby te bezoeken. Want door de kwetsbaarheid van de patiëntjes, is de afdeling beperkt toegankelijk voor bezoek.

Babywatch maakt het mogelijk om familie en vrienden te laten delen in angsten en zorgen die ouders hebben. Dit helpt enorm in de verwerking van de situatie waarin zij zich bevinden. Ouders geven aan enorm blij te zijn met Babywatch!