Menu

Over dit project

Animatiefilmpje bereidt kinderen voor op een operatie.

De kinderafdeling vindt het belangrijk dat een kind weet wat hem of haar te wachten staat. Want dit zorgt voor voorspelbaarheid en daardoor wordt een kind meewerkend. Dat zorgt voor een beter verloop. Stichting Mijn Liefste Wens maakt onder meer een animatiefilmpje mogelijk voor kinderen over de voorbereiding op een operatie. Het filmpje is in de maak.

Puck in de hoofdrol

In het filmpje gaat het om het meisje Puck. Zij komt voor een operatie naar het ziekenhuis. Met animatiebeelden krijg je te zien wat er dan allemaal gebeurt. ‘We zijn al een hele poos bezig om te kijken hoe we de voorbereiding van kinderen en ouders beter kunnen maken. Je wilt dat kinderen al heel veel dingen weten en zich daar gerust bij kunnen voelen. Dit filmpje draagt daar aan bij, zegt senior verpleegkundige Marieken Pothoven van de kinderafdeling.

Filmpje voor kinderen

Het animatiefilmpje is een van de drie projecten waar de afdeling kindergeneeskunde momenteel steun krijgt van Stichting Mijn Liefste Wens. ‘Zijn papa en mama erbij als ik word geopereerd?’ of ‘Wat gaat de dokter nou eigenlijk doen bij mij?’ Zomaar twee vragen waar kinderen die worden geopereerd in CWZ straks het antwoord op krijgen.

Meer projecten

Harry Dirks van Stichting Mijn Liefste Wens vertelt: ‘Onze stichting draagt daarnaast bij aan een groot project voor het knusser en huiselijker maken van de polikliniek kindergeneeskunde. Ook is er steun voor een initiatief op de afdeling spoedeisende hulp (SEH). Kinderen die er terecht komen, zullen er over enige tijd een knuffel krijgen.’ ‘We zijn blij met de inzet van Stichting Mijn Liefste Wens. We hopen dat ze nog lang de kinderen in CWZ een warm hart blijven toedragen,’ zegt Anita Scholten, hoofd van de kinderafdeling.

Samenwerking met Vrienden

Stichting Vrienden van CWZ maakt extra voorzieningen en activiteiten mogelijk die niet betaald kunnen worden uit het ziekenhuisbudget. Projecten voor kinderen gaan via Stichting Mijn Liefste Wens.

Over SMLW

'Stichting Mijn Liefste Wens (SMLW) is een onafhankelijke stichting die projecten ondersteunt die gericht zijn op het welzijn van kinderen in de drie Nijmeegse ziekenhuizen, waaronder CWZ. Vorige jaar realiseerde de stichting bijvoorbeeld de beweegtuin. Dit doet de Stichting vanuit de gedachte: een gezond kind heeft 1000 wensen, een ziek kind maar één,’ vertelt Harry Dirks.