Menu

EuroParcs Charity Foundation News bericht over Stichting Mijn Liefste Wens ! BekijK de onderstaande link: EuroParcs Charity Foundation News bericht over Stichting Mijn Liefste Wens:

Kroonjuwelen
Mijn Liefste Wens heeft zodoende in de afgelopen jaren een aantal ‘kroonjuwelen’ voor elkaar weten te krijgen op de drie ziekenhuizen. Een overzicht: 

  • Het genoemde dak-speelterras;
  • Nieuwe apparatuur voor het Radboud KinderTV;
  • VisitU, een dienstverlening binnen de gezondheidszorg die patiënten op ieder moment van de dag verbindt met familie, vrienden en kennissen op iedere plek waar men op dat moment zou willen zijn. VisitU levert een bril waarin een telefoon geplaatst wordt. Op de telefoon speelt de patiënt een app af die rechtstreekse én vooraf opgenomen beelden kan ontvangen van een 360 graden camera. De camera bevindt zich op de plaats waar jij op dat moment wilt zijn. Dit is vaak de thuissituatie van een patiënt waar hij/zij deel kan uitmaken van het familieleven, maar kan ook een andere plek in het ziekenhuis zijn of de klas op school;
  • Vloerprojectie. Dat wil zeggen: als je over de vloer loopt zie je bladeren wegwaaien of takken buigen. Het is alsof je buiten loopt;
  • Verkeersproject. De afdeling kindergeneeskunde op het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis is ingericht met ‘wegen’, stoplichten en fietsen zodat de zieke kinderen ook binnen aan de broodnodige beweging komen. Schippers: ,,Toen de directeur een rondleiding gaf, werd hij aangesproken door één van de kinderen. Reden: Hij stond in de weg, want het stoplicht stond op groen.”
  • Dierenontmoetingsplek op het Amalia kinderziekenhuis, onderdeel van het Radboud. Schippers: ,,Als je ergens in je hart wordt geraakt is het wel op deze plek buiten bij de ingang van het ziekenhuis. Hier kunnen ouders de huisdieren van de kinderen mee naar toe nemen. Het weerzien tussen het zieke kind en zijn huisdier leidt tot zeer hartverwarmende taferelen.”

 

Bekijk de onderstaande link: https://www.europarcscharityfoundation.nl/news/europarcs-en-ecf-doneren-cheque-voor-stichting-de-liefste-wens.