Donatie Restaurant Zijdewinde

Restaurant Zijdewinde steunt de Stichting Mijn Liefste Wens. Jaarlijks komen 35.000 kinderen in Nijmegen en omgeving in de Nijmeegse ziekenhuizen. Goed doel: Stichting Mijn Liefste Wens realiseert al 12,5 jaar projecten voor de kinderafdelingen van de drie Nijmeegse ziekenhuizen, die niet binnen de reguliere financiering van de ziekenhuizen passen.Onder het motto ‘een gezond kind heeft duizenden wensen, een ziek kind maar één……’ werkt de Stichting MLW met haar projecten er naar toe om met het behandelend team het beter worden te ondersteunen, de angst bij deze kinderen te verminderen en hen afleiding en plezier te geven. Door middel van sponsoring, schenkingen en donateurs wordt door de jubilerende Stichting MLW geld bij elkaar gebracht om de doelstelling te realiseren. De Stichting bestaat 12,5 jaar. Om de 25 jaar te halen zijn o.a. donaties hard nodig.
Restaurant Zijdewinde wil graag een steentje bijdragen aan de naamsbekendheid en het werk van dit goede doel. We willen bezoekers een donatie vragen voor het realiseren van diverse mooie doelen voor de kinderen.
Natuurlijk kan iedereen al eerder kijken op de site van de Stichting: www.mijnliefstewens.nl.
Meer over Stichting Mijn Liefste Wens
Een voorbeeld van een gerealiseerd project: Op de afdeling Neonatologie liggen baby’s die te vroeg geboren zijn of om een andere reden in de vitale functies ondersteund moeten worden. Soms liggen baby’s weken op de afdeling. Met Babywatch kunnen de ouders 24 uur per dag hun baby volgen met een webcam. Babywatch in het RadboudUMC werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Mijn Liefste Wens.
Een ander voorbeeld: Van knuffelen met je meest dierbaren word iedereen blij en vrolijk. Tijdens onrustige of angstige momenten zorgt dit ervoor dat je deze gedachten even kunt loslaten. Maar wat als een van deze meest dierbaren je huisdier is? Je huisdier vraagt niet hoe het vandaag met je gaat, maar is gewoon oprecht blij om jou te zien! Dieren zijn nu eenmaal niet welkom in het ziekenhuis in verband met hygiëne. In het RadboudUMC realiseerde de St.MLW daarom een knus huisje, met tuintje en zitjes, groen en speeltoestellen op het eigen ziekenhuis terrein waar je even kunt samen zijn met iedereen die je zo lief is, óók je huisdier. Genieten op een rustig plekje buiten in het zonnetje of binnen in het huisje. Quality time met het hele gezin, voor velen zó gewoon en vooral en met name als je ziek bent zo belangrijk.
Dit jaar wenst de St.MLW het volgende project te realiseren: Bij CWZ Kindergeneeskunde, waar kinderen van 0 tot 18 jaar worden behandeld, worden jaarlijks ongeveer 2100 kinderen opgenomen en er zijn 800 dag-opnames per jaar. Niemand vindt een opname in het ziekenhuis leuk; dat geldt zeker ook voor kinderen. Het ziekenhuis moet dan ook zo worden ingericht, dat kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsniveaus zich er op hun gemak voelen. Daarom is het de wens om de tuin bij CWZ Kindergeneeskunde kind- en speelvriendelijk in te richten. De stichting Mijn Liefste Wens en stichting Vrienden van het CWZ werken samen om deze speeltuin zo snel mogelijk te realiseren.We willen een hele fijne, mooie speelplek voor de kinderen maken die tevens fijne tuin voor de ouders is! Net zo’n succes als het Radboud dakterras! De kinderen kunnen eventjes ontspannen, weg van die vervelende behandelingen. De binnenplaats van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis is er een prachtplek voor.